In het spel staat het digi-board centraal, hierop worden de vragen op passende wijze gepresenteerd. Voor het spel wordt een speciale compacte quiz-controller ingezet, hierdoor kunnen de teams een stuk kleiner worden (2-3 leerlingen), is het spel geschikt voor grote klassen en zijn er nieuwe vormen van interactie mogelijk tijdens het spel.
Om het onderwerp en dichtbij te laten komen en tastbaar te maken voor de klas worden interviews van (ervarings)deskundigen en medewerkers verwerkt. Waar hebben deze mensen elke dag mee te maken? Maak kennis met de zichtbare en onzichtbare helden die betrokken zijn bij het beschermen van Nederland tegen het water.
Spelen is leren!
Gamification is de toekomst, combineer dat met een vlotte vlogstijl, en je hebt de jeugd al een heel eind mee. Niet weer een saaie powerpoint, of een uitgeprint stapeltje papier, maar lekker interactief en competitief bezig zijn!
Bekijk hiernaast de promo video om een goed gevoel van de CRISIS! quiz te krijgen!
EEN NIEUW GAME-PLATFORM VOOR EEN JONGE DOELGROEP
Een insteek die middelbare scholieren aanspreekt. Iedereen op school wil tegenwoordig een vlogger, blogger, youtuber of selfie-stick reporter zijn. Dit type media wordt het meest geconsumeerd door de doelgroep. Veel meer dan televisie en andere main stream voorbeelden van media
Spelenderwijs leren
De vooraf opgenomen interactieve film wordt gepresenteerd als LIVE-uitzending in de klas. De scholieren kiezen niet alleen welke vragen gesteld worden maar raden ook welke antwoorden de professional gaat geven. Raden ze het goede antwoord? Dan scoren ze punten. Alle vragen en antwoorden worden vantevoren opgenomen, maar tijdens het spel stemmen de spelers met hun buzzer/ stemkastje. De kinderen hoeven niet elke keuze steeds te maken, alleen op een aantal vooraf bepaalde punten zo wordt de duur van de les niet te lang.
Scholieren herkennen zichzelf in vloggers en youtubers, daarom is het zo populair!
In de quiz neemt de vlogger je mee op onderzoek uit langs de dijken, gaat op bezoek bij de burgemeester en spreekt de belangrijke sleutelfiguren die Nederland beschermen. De kinderen raden wat er gaat gebeuren in de film en leren spelenderwijs meer over het onderwerp.